Wat is Mindfulness

Met mindfulness heb je aandacht voor  wat er op dit moment zich in je leven voordoet, zowel voor de moeilijke als leuke dingen.

Iedereen krijgt in zijn leven  te  maken met tegenslagen. Mensen reageren hier verschillend op. De een voelt zich slachtoffer, een  ander vecht er tegen en een derde negeert de onprettige ervaring en richt zich op leuke dingen.  Mindfulness helpt hoe je stapje voor stapje kunt leren accepteren wat je niet kunt veranderen.

Aanvaarden is het vermogen om JA te zeggen tegen alles wat er is in je leven. Ongeacht wat je ervan vindt en hoe je het beleeft. Het is de erkenning dat alles is zoals het is. Dat is een hele kunst. We zijn heel vaak geneigd om met onze realiteit in gevecht te zijn. En dat kost veel energie (die je beter ergens anders aan kunt besteden). Als je je situatie accepteert, zoals die nu is,  kun je bewuster richting gaan geven aan wat je werkelijk wilt.

Mindfulness helpt om met je aandacht in het NU te zijn en van moment tot moment bewust te leven en te genieten. Je wordt je bewust van de automatische piloot, je leert je aandacht te richten en niet te (ver)oordelen. Ik laat je met mildheid ervaren en voelen wat er is op dit moment.